Nieuw in onze webshop! GB collectie met polo's, hoodies en jassen

In Memorial

Marcel de Looijer, 45 jaar.

Op 10 mei 2020 is ons bestuurslid Marcel overleden. Hij heeft de strijd van ruim anderhalf jaar tegen slokdarmkanker helaas moeten verliezen. Hij laat een vrouw, 2 dochters en een zoon achter.

De samenleving verliest hiermee een lieve, positief ingestelde en hardwerkende man.

Toen zijn dochter Anouk lid werd van de Gelderse Boys in mei 2013 hebben we Marcel leren kennen. Eerst kwamen ze met pony Wendy en later volgden Cindy en Yentl. Marcel was er altijd bij om zijn dochter te helpen en ze gingen samen ook fanatiek op wedstrijd. Hij genoot van de prachtige resultaten die Anouk behaalde op de diverse wedstrijden en kampioenschappen.

Naast het rijden van zijn dochter ging hij ook heel graag mee naar de voetbal met zijn andere kinderen. Zelf heeft hij ook jaren actief gevoetbald, Marcel was een sportieve man.

Daarnaast was Marcel ook heel erg begaan met de vereniging. Daarom trad hij in het voorjaar van 2015 toe tot het bestuur als algemeen bestuurslid. Omdat Marcel in de elektrotechniek zat en een handige klusjesman was ging hij ook in de onderhoudscommissie.  Samen met de andere vrijwilligers heeft hij de accommodatie gemaakt tot wat het nu is. Nu het 75-jarige bestaan eraan kwam, was Marcel ook daar weer actief mee bezig. Hij droeg graag zijn steentje bij, waar dan ook.

Door zijn enthousiasme en tomeloze energie trok hij ook zijn familie richting de Gelderse Boys. Zijn vrouw Tessa, ging aan de slag in de vrijwilligerscommissie en ook zijn ouders, Kees en Toos, vonden het leuk om de vereniging te helpen. Zij gingen bij de senioren ploeg die onze vereniging een warm hart toe draagt.

Toen Marcel anderhalf jaar geleden ziek werd wilde hij nog steeds actief blijven in het bestuur en in de onderhoudscommissie. Dit laat zien dat Marcel echt een vechter en een doorzetter is. Hij zette zijn eigen ziekte opzij om anderen te helpen. De vereniging en het delen van de hobby met zijn dochter was voor hem een echte uitlaatklep.

Marcel bezocht ook graag Indoor Brabant, samen met Anouk genieten van onze prachtige sport. Omdat zijn toestaand begin dit jaar zo was verslechterd kon hij hier niet meer heen. Daarom hadden wij als vereniging een verrassing geregeld. Hij zou met de wensambulance samen met zijn gezin een dag naar Indoor Brabant mogen. Alles was geregeld, maar helaas gooide het Corona-virus roet in het eten. Dat vonden wij allemaal heel verdrietig.

Door het Corona-virus hadden zijn dierbaren en vrienden geen mogelijkheid om persoonlijk afscheid van hem te kunnen gaan nemen. Daarom organiseerde zijn vriendengroep de Heideroosjes een afscheid met vuurwerk bij hem in de straat, zodat iedereen langs het raam kon lopen, om hem toch nog even te kunnen zien en toespreken. Dit was een emotionele gebeurtenis en roerde alle aanwezigen tot tranen. Daarnaast is alles gefilmd en is het ook een mooie herinnering geworden voor zijn gezin.

Marcel wilde ook nog graag de pony’s zien, dus 2 dagen later zijn we met een stoet ruiters, pony’s en paarden langs zijn huis geweest. Hier heeft hij aan de deur nog afscheid kunnen nemen van pony Yentl. Het was ontroerend te zien hoe zijn band met deze pony was.

Zoals eerder genoemd hebben we een lieve man met een ontzettend doorzettingsvermogen verloren.

Marcel, rust zacht.